Berkin

05.01.2016 09:14

Vurulduğunda 14 yaşındaydı. Öldüğünde, yaş 15, kilo 16 idi... Ve bugün yaşasaydı 17.yaşını kutlayacaktı Berkin. Böyle rakamlarla yazınca ne kadar da şiirsel, değil mi?

Git bak mezar taşına, doğumu 1999, ölümü 2014 yazıyor.

Ve hiç şiirsel değil.

...

Başına gaz kapsülü isabet etti. Polisin direkt hedefe doğrultarak ateş etmesinin suç olduğu gaz kapsülü ile öldürüldü Berkin.

Harcadığı milyonların hesabını vermeyen, çaldıklarının hesabını vermeyen, yaptığı hiç bir şeyin hesabını vermeyenlerin ülkesinde, denizdeki bir kum tanesi yapmaya çalıştılar O'nu.

Unutkan milletiz vesselam. Depremleri çabuk unuturuz, skandalları çabuk unuturuz, hırsızlıkları, cinayetleri, yolsuzlukları, ihmal sonucu yaşanan faciaları çabuk unuturuz. Biliyorum ki, onlar da buna güvendiler. 14 yaşındaki bir velet demir bilye atıyor diye gaz kapsülü ile öldürüldü ve onu öldürenler, tek varlık sebebi bana hizmet olanlar tarafından kahraman ilan edildi.

Adam çıktı, o ayakkabı kutuları da, paralar da oğluma ait değil, iftira ediyorlar dedi... 3 ay sonra oğlu tıpış tıpış gidip kendine ait olmayan paraları çuval içinde teslim aldı. Gıkı çıkmadı bu milletin.

Velhasıl, Mustafa Fehmi Kubilay'ı unutmaz, Nene Hatun'u unutmaz, Uğur Mumcu'yu unutmaz, Ahmet Taner Kışlalı'yı, Abdi İpekçi'yi, Ali İsmail Korkmaz'ı, Deniz Gezmiş'i, Berkin Elvan'ı ve diğerlerini unutmaz bu millet.

Bugün Güneydoğu'da insanlar sokaklardaki cenazelerini alamıyorlar. Ölülerin cesetleri sokaklarda, canlıların cesetleri evlerde, görüyor bu millet...

Sen demir bilye atıyordu diye 14 yaşındaki çocuğu öldürürsün de, elindeki ekmeği evine götürürken öldürüldüğünü bilir bu millet.

Ne hepi topu 40 kiloluk bir çocuğun öldürüldüğünü, ne de anacığının mitinglerde yuhalattırıldığını unutur bu millet.

Hiç bir ana, kuzusunun büyümesini istemez derler... Hep o çocuk hali ile kalsın, anası onu sarmalasın, öpücüklere boğsun, "annem!" diye boynuna atlasın, pamuk ellerini koynuna alsın ister...

Berkin artık hep 15 inde...

İçinizdeki zehire, kötülüğe, vicdansızlığa, şeytanlığa inat, Berkin artık hep 15 inde...

Allah razı olsun usta!

 

—————

Geri