Bu daha başlangıç...

04.11.2015 11:17

 

Seçimlerin üzerinden 3 gün geçti. Herkes gazını boşalttı mı? AKP li arkadaşlar listelerden silindi mi? MHP li arkadaşlara ayar verildi mi? Türkiye'yi terk edeceklerini söyleyenler hazırlıklarını tamamladı mı?

Güzel.

Öyleyse biraz daha sakin kafa ile düşünelim.

Sen, AKP'ye oy veren ve sonuçların ilan edildiği andan itibaren "nasıl koyduk oğlum hepinize! Ayağınızı denk alın artık, saygı gösterin!" diyen kardeşim;

Yani elbette bir çok arkadaş bahsetti, dili döndüğünce anlattı ama, ben bir kere daha üzerinden geçeyim;

Biz ne dedik seçimlerden önce? Bu adamlar yalancı dedik. Devleti yönetenler bu kadar rahat, bu kadar fütursuzca yalan söyleyemez, söylememeli dedik. Sen "yalan söylüyorlarsa bana söylüyorlar, sana ne lan?" dedin. Daha dakika 1, gol 1. Boy boy ilanlar verdiler asgari ücret 1.300 TL olacak diye. Babacan bir vekilimiz dedi ki "yooo, biz öyle bi şey demedik ki. Biz komisyona tavsiyede bulunucaz. Artık onlar ne karar verirse...". E sen düdük gibi kaldın şimdi ortada?

Peki kimler kıçını yırttı senin için güzel kardeşim? Sinemaya gidip adam başı 17 TL ye bilet alan, sinemadan önce yemeğini Kanyon'da Midpoint'te adam başı 5o Tl ye yiyen, film izlerken de mısır-kola menüye 24 TL veren, filmin arasında da 20 TL ye meyveli yoğurt hüpleten insanlar senin için yırtındı.

Her sabah ofisine gittiğinde Starbucks'tan kahvesini alan, öğlen yemeğinde arkadaşları ile İstinye Park'ta yemek yiyen, haftasonu Ağva'ya kaçan, iş çıkışı sporunu yapan, altında arabası, elinde son model telefonu, evinde her akşam sıcak yemeğini yiyip, çocuğu ile oyun oynayan insanlar yırtındı senin için.

Kızın vardır herhalde değil mi canım kardeşim? Ya da kız kardeşin? Annen? Kız arkadaşın veya karın? Hah... Şimdi onların başına bir şey gelse Allah korusun, mesela kansızın biri kuytuda sıkıştırıp ırzına geçse, o kansız, mahkemede kravat takıp iyi hal indiriminden faydalanmasın diye yırtındık.

Sana hepi topu 1.300 TL asgari ücret vaad edip, sabahına çark eden adamlar Avrupa'da mağaza kapatıyor, milyon dolarlarla oynuyor, rüyanda göremeyeceğin paralara saatler alıp rüşvet olarak dağıtıyor. Sen yol yaptılar diyorsun, adam o yolla daha çok milyon dolar götürüyor. Sen tank üretiyor, uçak üretiyor diyorsun, adam saman ithal ediyor, saman! Sen ekonomi uçuyor diyorsun, 2013 te 19 milyon adet olan icra dosyası, 2014 te 38 milyon olmuş. Harbiden uçuruyorlar yani...

Siz biz yok güzel kardeşim. Neticede aynı gemideyiz hepimiz. Fakat senin bu oy verdiklerin, başına tac ettiklerin, götüne kıl, canına kurban oldukların koca bir motor yat almış bizim gemiyi dikizliyor. Biz o gemide sıkış tıkış can derdindeyken, onlar yatlarında uzanmış keyif yapıyor. Sen de ufuktaki yata ve içindekilere bakıp "helal" diye yırtınıyorsun be kardeşim... Bizim gemi batarsa hepimiz batıcaz, bak onlar paçayı sıyırıyor diyorum, sen ya Allah Bismillah, Allahuekber diyorsun. E ben de "la havle" çekiyorum, ne yapayım?

Oğlun askerde mi kardeşim? Abin veya? Kocan?

Bak terör zart diye durdu birden. Ne bomba patlıyor, ne karakol basılıyor. Ulan HDP HDP diye paraladın totonu, bak adamlar neredeyse barajın altında kaldı ama hiç canlı bomba yok ortada. PKK dan çıt çıkmıyor, IŞİD "1-2-3 Tıp!" diyor, ne polis mayınla havaya uçuyor güneydoğuda, ne asker. Lan oğlum, bu seçimden önce ölen garibanlar hep senin oğlun, senin kocan, sen baban, senin abindi... Bizler senin için yırtındık. Dedik ki, bak bu adamlar seçilene kadar terör estirecek, oyuna gelme! Yazık olmadı mı yitip giden onca cana? Hayır yani, "hepimizi öldürecekler diye korktuk, o yüzden verdik oyumuzu bunlara" desen anlarım da, "nasıl koyduk ama" diye korna ile dolaşıyorsun caddelerde... Manyak mısın kardeşim sen?

Ve tabi AKP'ye oy vermeyen, çağdaş, özgür, medeni bir Türkiye'de yaşamak için sorumluluğunu yerine getiren güzel kardeşim;

Mesele sadece verdiğin oya sahip çıkmak, tatile gitmeyip vatandaşlık görevini yerine getirmek, Gezi'de direnmek değil, anlamadın mı hala?

AKP neden 4 sene daha gitmeyecek?

Çünkü yıllardır çalışıyorlar. Bıkmadan, usanmadan çalışıyorlar. Mağdurken de çalıştılar, mağrurken de... Halkı dinlediler, halka gittiler, halktan geldiler. Organize oldular. Öyle bir organizasyon ki, kendileri trilyonları hüpletirken, nefesi açlık kokanlar "götünün kılıyız" dediler. Öyle bir organizasyon ki, adam Davos'ta "van minits" dedikten 2 saat sonra ellerinde koca koca bez pankartlarda "asrın lideri" yazılarıyla karşıladılar abiyi... Ulan ne ara hazırlattın o pankartı, ne ara siparişini verdin de, ne ara gidip aldın da, ne ara o havaalanına gittin oğlum?? Yaptılar işte..

Sen ise kalkıp sadece "ulan beter olun!" dedin.
"Bi daha da tekiniz için üzülürsem namerdim" dedin.
"Terk edicem lan bu ülkeyi" dedin.
"Yok hundan sonra oy kullanmak falan" dedin.
"Geberin ulan hepiniz açlıktan!" dedin.
"Askerde şehit olan senin oğlun salak! Beter ol" dedin.

Şimdi kalkıp bir de "Ben Atatürkçüyüm, ben vatanseverim" mi diyeceksin? "Ben hep bunları düşündüm ama bunlar kendileri kaşındı" mı diyeceksin?

Ne yapmamız gerektiğini söyleyeyim o halde;

Dinleyeceğiz. Anlamaya çalışacağız. Neden ısrarla bu adamları seçiyorlar? Hayatta kalma içgüdüsü mü? Açlık korkusu, ölüm korkusu mu? Beyaz Türklere olan garezleri mi? Bu adamlara imrenmeleri mi?

Yahu adamlar bunları yerlerde sürüklüyor, cenazeye gidip dayak atıyor, %60 oy çıkıyor yine de. Neden? Ülkeyi terk ederek, ne haliniz varsa görün diyerek çözemezsin bunu. Hala bu kafadaysan da, AKP den daha büyüktür bu ülkeye zararın, bilesin.

Hadi Bahçeli'ye küfredelim, Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vuralım, Demirtaş'a PKK lı diyelim. Süper gaz çıkardık. Sonra?

Seçimden önce AKP ye oy vereceklere "uyanık olun" dedik. "Mallık yapmayın oğlum, bak bu adamlar yalancı, katil hırsız" dedik. "Akıllı olun, yakmayın ülkeyi" dedik.

Sanrım artık biraz susma zamanı. Susup da dinleme zamanı. Dinleyip de duyma zamanı...

Asıl mücadele şimdi başlıyor.

10 milyon insan yine oy vermeye gitmedi.
1 milyon insan geçersiz oy kullandı.

56 milyonun 11 milyonu hala suskun. Hala kararsız. Hala öfkeli. Hala izliyor. Yüzde 20 den bahsediyorum. Tam 4.5 milyon insan da daha 5 ay önce AKP ye tekmeyi vurmuşken, bugün çark etti. Etti sana 15 milyon seçmen. Yüzde 27 demektir. Kaybedilen bir şey yok. Alınacak çok yol var aksine. Ülkeyi terk etmenin, oy kullanmamanın, önüne gelene ayar vermenin zamanı değil güzel kardeşim.

Ne diyorduk?

BU DAHA BAŞLANGIÇ, MÜCADELEYE DEVAM!


—————

Geri