Huriler ile Nuriler...

16.12.2015 08:24

İlk kez Gezi olayları sırasında böyle hissetmiştim... Gece gündüz demeden orada yaşananlar, şahit olduklarım ve fırsat bulup da eve geldiğimde medyada karşıma çıkanlar birbirinden o kadar farklıydı ki... Sanki 2 ayrı dünya, 2 ayrı boyut iç içe geçmişti ve ben ikisi arasında gidip geliyordum.

Çünkü yazılı ve görsel medya öylesine çarpıtıyordu ki yaşananları, başka bir şehirde evinde oturmuş bunları izleyen biri gönül rahatlığı ile Gezi'dekilerin terörist olduğunu düşünebilir, orada yapılanın vatanı bölme girişimi olduğuna canı yürekten inanabilirdi.

Sonra kafama dank etti!

Yıllardır Güneydoğu'da olanları da bu medya anlatıyordu bize. Orada neler yaşandığını, ne katliamlar gerçekleştirildiğini hep bu medyadan dinledik. Hiç oralara gidip oraların sokaklarında yürümedik, caddelerinde dolaşmadık, şehirde 1 hafta geçirip havasını solumadık.

Birileri birilerine terörist dedi, biz de onları terörist bildik.

Bugün Türkiye'nin doğusu yangın yeri. Neler oluyor, neler bitiyor bilmiyoruz. Yine birileri diyor ki devlet teröristleri temizliyor... Lakin durum farklı bu sefer. Artık hiç bir şey eskisi gibi değil. Evet, korkunç bir bilgi kirliliği var... Kim haklı kim haksız karışmış durumda. Ancak bu sefer hiç kimse önüne servis edilen ilk habere inanmıyor. Daha da sorguluyor, daha da üzerine gidiyor herkes.

Devlet bu ülkenin doğusunda, güneydoğusunda bir operasyon yapıyor ancak hiç bir açıklama yok. Her şey anlamsız bir gizlilik içerisinde yaşanıyor. Çünkü belli ki birilerinin işine böyle geliyor.

Sonra tam da bugün, sözde bir din adamı kalkıp sekülerizm ile ilgili sallıyor da sallıyor. Akılları sıra yine gündem değiştirecekler. Akılları sıra biz yine koyun gibi bu fiyonk makarnasının söylediklerini tartışıp, doğu da yaşananları unutacağız. Çünkü en önemli meziyetimiz bu; süper kolay unuturuz milletçe!

Birader sen niye kıçından sorun uyduruyorsun ki? Bırak sekülerizmi falan yahu. Sen şu Müslümanlık nedir, ama harbiden onu anlat bir! kafa kesip Allahu ekber diye bağırıyorlar; "bunu yapanlar Müslüman değil" deniyor. Otel yakıp, aydınları katledip Allahu ekber diye bağırıyorlar; "bunu yapanlar Müslüman değil" deniyor. Paris'te dergi basıp çizerleri katlediyorlar, sokakta Allahu ekber diye çığırıyorlar; "bunların İslamiyetle alakası yok" deniyor. Boko Haram yüzlerce kızı kaçırıp satıyor, tecavüz ediyor, katlediyor, sokaklarda Allahu ekber diye bağırıyor; "bunu yapanlar Müslüman olamaz" deniyor. Kadına tecavüz ediliyor, kadın recm ediliyor, kafasına taş atılırken Allahu ekber diye bağırılıyor; "bunu yapanlar Müslüman değil". Bizde sözde din alimleri kalkıyor "hamile kadınlar sokakta dolaştığında erkekler onun nasıl hamile kaldığını hayal edip tahrik oluyorlar" diyor, "kızlar 7 yaşından itibaren evlenebilirler" diyor, "Cumhurbaşkanımız Allah'ın tüm vasıflarını taşıyor" diyor... Tamam, bu herifleri anaları doğurmamış, ortalık yere sıçmış da, bu adamlar da Müslümanlığı anlatıyor bu millete! Sen kalkmışsın bık bık ediyorsun "sekülerizm, vıd vıdı......".

Söylesene be adam, nedir bu Müslümanlık? Nedir bu İslamiyet?? Allah çarpsın gitti benim kafa! Desene be birader, İslamiyet'te böyle sapıklıklar var mı, adam öldürmek var mı, hırsızlık var mı, yolsuzluk var mı, yalan var mı, ahlaksızlık var mı? Sen Diyanet İşleri Başkanı değil misin? Sen bu ülkede bütçeden en büyük payı almıyor musun? Bu ülkenin %90 küsuru Müslüman değil mi? Anlatsana be kardeşim bize dinimizi! Güneydoğu'da olanlar için 2 lokma laf etsene! Bir konuş da kalıbını görelim be!

Akşam sıcak eve gelmek, sıcak yemeğini yemek, sıcak yatağında uyumak, sabah kalkıp kahvaltını edip sıcacık işine gitmek bile zul geliyorsa sana artık, insancıklar sırf bu ülkenin daha doğusunda doğdukları için bunların hepsinden mahrum bırakılıyorsa ve birileri yediği her haltı "Müslümanlık" diye tanımlıyorsa... Hele ki sen Müslüman kardeşim, buna tek laf söylemiyorsan...

Bir daha "Allahu ekber" diye bağırırken 2 kere düşün...

Çünkü öyle bir çarpacak ki Allah seni, huri kim, nuri kim şaşıracaksın.

 

—————

Geri