MUTLU YILLAR!

31.12.2015 09:00

Bir ibadet özgürlüğüdür gidiyor...

AKP' li bir vekil Cizre'ye nasıl girdiysek ODTÜ'ye de öyle gireriz diyor. E bu kafanın ODTÜ'ye sınavla girmesi mümkün değil zaten. Normaldir böyle konuşması. Bir diğer zibidi, üniversite içerisinde ibadet özgürlüğü isteriz diye basın açıklaması yapıyor. 15 tane mescit yetmemiş, gidip basketbol sahasında namaz kılarak şov yapıyor. 1 hafta sonra Cumhurbaşkanı'nın Kabe'de namaz öncesi fotoğrafları yayınlanıyor, gazeteci "Kabe'nin içinde namaz kıldık, kaç Müslüman'a nasip olmuştur ki bu?" diye soruyor. Ben 2015'in sorusu seçiyorum bunu!

Dini politikaya alet etmek, görgüsüzlük, sahip olduklarınla sahip olmayanları ezmek... Ve bunları yapanların hepsi Müslüman. Birader 1 tane de gerçek Müslüman çıksın ortaya da isyan etsin... Yok... Tıs. Güçlünün güçsüzü ezdiği, hem de acımasızca, fütursuzca ezdiği bir coğrafyada, son derece sıradan bir fotoğraf. Yıllardır ezilen bir kesim, ezme sırası kendisine geçince hakkını kullanıyor işte. Velhasıl, bir gün o keser dönecek, sap dönecek, keser de sap da herkese girecek, benden söylemesi... İntikam duygusu, kompleks, hırs ve öfke... sonu olmayan bir kavganın neferleri çünkü... Ve tarih herhangi bir savaşta "kazanan" çıktığını yazmadı henüz.

Bu topraklarda hangi konu dilden düşmüyorsa, o konuyla ilgili derin toplumsal problemler, psikolojik sorunlar ve ciddi bir sömürü, bolca da palavra vardır, dikkat edin. Din elden gidiyor, ibadet özgürlüğümüz yok, dinimizi yaşayamıyoruz diyen Müslümanların camileri ülkedeki okullardan fazla. Diyanetin bütçesine neredeyse hiç bir Bakanlık yaklaşamıyor bile.

Küfürlere de dikkat edin...

Evde çocukluğu boyunca cinsel dürtüleri bastırılan, psikoloji olarak ezilen, hiç bir şekilde eğitim almayan milyonlar, sokağa çıktığı an becermeye şarap çanağından başlıyor afedersiniz.

"Kalıbını si...yim"
"Şarap çanağını si...yim"
"Ayarını si...yim"
"Kullandığın arabayı si...yim"
"Yaptığın yemeği, yazdığın yazıyı, aldığın nefesi, seyrettiğin diziyi, gittiğin okulu, tuttuğun takımı, gelmişini geçmişini s...yim!"

Toplumsal bir grup seks söz konusu. Bu eylemi dilinden bu kadar düşürmeyen bir nüfusun, eylemin gerçekte olması gerektiği yerdeki performansı ise dram muhtemelen. Atalarımız yüzyıllar önce uyarmış çünkü; havlayan köpek ısırmıyor.

2 gün önce neredeyse yürümeyen trafikte kıçıma kadar girip daha hızlı gitmem için selektör yapan sığırlardan bahsetmiştim. Yakın bir dostum ise dünkü kar trafiğinde emniyet şeridindeki dallamalardan bahsetmiş. Bunlar yüzünden 15 dk da sadece 100 metre gidebilen 2 ambulans, o 2 ambulansın arkasına takılan diğer dallamalar...

Yani ülkeye dışarıdan şöyle bir baksan, ahali gerek trafikte gerek ortalıkta bir birini düzmek ile meşgulken, çok şükür tek derdi ibadet özgürlüğünün olmaması. Cami yetmiyor, basketbol sahasında da namaz kılmak istiyor.

Ama gir bak Facebook hesaplarına her birinin, 2016 da sağlık, barış ve sevgi diler herkes için. Sevginin de, barışın da, dinin de içi öylesine boşaltıldı ki... Bunları dileyenlerin, gözleri dönmüş şekilde emniyet şeridini kapattıklarını görünce, "ibadet özgürlüğü isterizzz!!" diye bağırdıklarını duyunca, üzerine de Cumhurbaşkanı'nın o fotoğrafları gözümün önüne gelince.........

2016 dan çekinecek bir şey yok diyorum.

2016 bizden korksun kardeşim.

 

—————

Geri