Blog

27.05.2015 12:30

Kesmeyin Türkiye'nin önünü!

Bakan Zeybekçi fabrikalardaki eylemler için "böyle bir dönemde bu eylemlerle Türkiye'nin önünün kesilmesi manidar" demiş.

1.Mayıs'ta kutlamayı Taksim'de yapmak istersin, "Türkiye'nin önünü kesiyorlar". Soma'da 301 madenci diri diri gömülür, hesap sorarsın, "Türkiye'nin önünü kesiyorlar". Gezi eylemlerinde polis milletin kafasına gaz mermisi sıkar, gencecik çocukları öldürür, öldürme! dersin, "Türkiye'nin önünü kesiyorlar". İşçiler artık insan gibi maaş almak için en doğal haklarını kullanıp seslerini duyurmak ister, Türkiye'nin önünü kesiyorlar".

4 sene önceydi sanırım.. Mustafa Topaloğlu'na bir muhabir sorar; "efendim, Bülent Ersoy için ne düşünüyorsunuz?" Bizim uzaylı şöyle bakar ve der ki; "kendisi dünya çapında bir star olabilirdi ama "önünü" (!) kestiler..."

Bunlar istiyor ki millet hiç uğraştırmasın, indirsin pantalonları, arkasını dönsün. Kimsenin önü kesilmesin, devlet halkının arkasında (!) dursun...

Oldu.

—————

24.05.2015 19:03

Büyük Beşiktaş, daha büyük Galatasaray...

Sir Alex Ferguson. 1986-2013 yılları arasında Manchester United'ı çalıştıran efsane menajer. Kırmızı Şimşekleri en uzun süre çalıştıran menajer rekoru elinde. Başarıları hepimizin malumu. Peki ya başarısızlıkları? Hemen anlatayım; 1986 da takımın başına geçtiği ilk sene 14 mağlubiyetle kapatıyor sezonu. 42 maç, 14 galibiyet, 14 beraberlik, 14 mağlubiyet. Yanı Yılmaz Vural bile daha iyisini yapamaz. 11. oluyorlar o yıl. Görev başındaki ilk 6 yılında 2 kere 11. , 1 kere 13. , 2 kere 2. Ve 1 kere de 6. oluyor. Kabus gibi bir başlangıç, öyle değil mi? Ama ardından gelen 21 sezonda 13 şampiyonluk, 5 kere ikincilik ve 3 kere de üçüncülüğü var. Şampiyonlar Ligi ve diğer kupalardan, Beckham, Giggs, Scholes gibi efsaneleri yetiştirmesinden bahsetmiyorum bile.

Türkiye'de bu adama yaklaşabilecek en azından benim yakaladığım 3 kişi oldu. Birincisi Gordon Milne'dir. Çok daha uzun yıllar çalıştırabilirdi Beşiktaş'ı. Çok şükür ki olmadı (Galatasaraylı olarak yorumumdur). İkıncisi Fatih Terim'dir. Son gelişi ile artık kariyerinin sonuna kadar Galatasaray'da kalacak diye ümitlendiğim, Türkiye'de başka hiç kimselerin başaramadıklarını başaran bir Galatasaraylı. 20 sene daha çalıştırabilirdi bu takımı. Olmadı, oldurmadılar.

Üçüncüsüne gelince; Slaven Biliç'tir. Çok net. Ben bir takımla bu kadar uyuşan, bir takıma bu kadar yakışan, ne yalan söyleyeyim, bir rakip olarak bu kadar imrendiğim ve beni korkutan başka bir teknik direktör görmedim.

Beşiktaş O'nu göndermek üzere. Neden? Çünkü 2 sezondur ligi 3. bitiriyor. Çünkü finali getiremiyor. Çünkü Avrupa'da 'köy takımı' na eleniyor. Çünkü 7 derbi 7 mağlubiyeti var. Hiç derbi kazanamamış 2 sezondur. Haklılar.

Peki Beşiktaş son 20 sezonda kaç kere şampiyon olmuş. Söyleyeyim; 2! (İki). Yani mübarek, 20 yılda 10 şampiyonluk görür de, sen Biliç'e başarısız dersin.

Fenerbahçe'yi Kadıköy'de oynamadan bir hayal edin. Galatasaray'ı hiç söylemiyorum çünkü Olimpiyat Stadı kabusunu iliklerine kadar yaşamış biriyim. Bu adam 2 sezondur bir tek bizim buradaki halı sahada oynamadı. Kendi stadı yok, feda sezonu var, takimin yaş ortalaması 20 küsur. 2 sezondur şampiyonlar liginin ucundan dönüyor. Nedir başarı kriteriniz sayın Fikret Orman? Onu bilelim de, sizin de başarı veya başarısızlığınızı konuşabilelim...

Kendi adıma Bilic'in Beşiktaş için büyük şans olduğunu düşünüyorum. Elindeki malzeme ile en iyiyi yaptı. 2 sezondur Şampiyonlar Ligi'ni ve şampiyonluğu kaçırmadı. 2 sezondur bu imkanlarla, bu takımla Şampiyonlar Ligi ve Şampiyonluğu kovaladı. Bu başarıdır. Hem de büyük başarıdır.

Bir Galatasaraylı olarak hiç arzulamasam da, bir futbolsever olarak Türkiye'nin potansiyel Ferguson'u ile daha uzun yıllar çalışmanız gerektiğini düşünüyorum sayın Fikret Orman. Başarısızlık dediğiniz sonuçlara, takımınıza ve Bilic'e sahip çıkmanızı, yeni sezon, yeni stad ve artık büyüyen Beşiktaş ile büyük başarıların geleceğini göz ardı etmemenizi dilerim.

Daha büyük Beşiktaş, daha büyük Galatasaray demektir çünkü...

—————

15.05.2015 12:23

I love this game!

Clippers sahasında oynuyor. Maçı alırsa seriyi 4-2 yapıp konferans finaline çıkacak. 3.çeyreğin bitimine 2 dakika kala 89-70 önde. Son çeyreğe de 13 sayı önde giriyor. Peki Houston bugüne kadar playofflarda son çeyreğe 10 sayı ve üzerinde yenik girdiği 49 maçın kaçını çevirmiş? Söyleyeyim; 0 ! Yani yazıyla, SIFIR. Dolayısıyla artık tv yi kapatıp uyuyabilirsiniz, değil mi?

Eğer bir NBA maçı izliyorsanız, cevabım HAYIR! olurdu.. Son 14 dakika skoru Houston:49 LA: 18... Maçı 119 - 107 aldı Rockets. Seriyi 3-1 den 3-3 e getirdi.

Houston ın yıldızı Harden 23 sayı attı ve son çeyrekte 1 dk nın altında oynayıp tek sayı atmadı! Kevin Mc Hale sadece tüm zamanların en iyi 5 numaralarından biri olmadığını, aynı zamanda çok iyi bir koç olacağını gösterdi sanırım.

LA in yıldızı Griffin 28 sayı attı 3 çeyrekte. Son çeyrekte Rockets savunması tek sayı attırmadı bu beyaz adama.

Ve maçın yıldızı Josh Smith! Sen kalk son 9 sezonun en kötü istatistiklerini yaptığın bir sezon geçir, tüm playoff boyunca 6.6 sayı ortalaması ile oynayıp, son çeyreğe 5 sayı ile gir. Sonra da Atlanta günlerine nazire yaparcasına 14 sayı daha at, maçı 19 sayıyla bitir, LA'i deviren adam ol...

Bu arada Houston ın son çeyrekte 7 üçlük isabetiyle oynadığını da ekleyeyim...

Kısaca; deli bir maçtı...

İste bu yüzden, I LOVE THIS GAME!

—————

13.05.2015 12:20

Şehitler ülkesi

Bu ülkede "hiç bir şey olamadım" diye üzülmenize gerek yok. En kötü ihtimalle şehit olursunuz. Mesela milleti soyarsınız, tehdit edersiniz, vurursunuz, ölürsünüz, tabutunuzu Türk Bayrağı ile örtüp "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye bağırırlar. Al, şehit oldun. Sokakta yürüyorsun, alışveriş falan yapıyorsun. Çocuğa bir ayakkabı alayım dedin. İstihbarat uyur, dibinde bomba patlatırlar. Pat, yine şehitsin. Madende saati 5 TL ye saatlerce çalışırsın. Patron yaşam odası koymaz, malum, inşaat yapacak, para ona lazım. Bir patlama, hooop, şehit oldun. Dünyada bu kadar kolay "şehit" olunan başka bir yer bilmiyorum ben.

—————

13.05.2015 12:18

Yalakalar Ölmez

Şehitler ölür, madenciler ölür, askerler ölür... Bir tek yiyicilerle yalakalar ölmez bu memlekette. Yedikleri değişir, yaladıkları değişir ama ölmezler işte...

—————

10.05.2015 19:23

2 ölüm ve sınavımız...

3 günde 2 kişi öldü bu ülkede, gündemi meşgul edecek... Zeki Alasya ve Kenan Evren... Biri neredeyse tüm ülkeyi güldürdü, bir diğeri ise bugün neredeyse tüm ülke tarafından nefretle anılıyor.
Dün Zeki Alasya'nın arkasından nefretle konuşanlara "ayıptır bizim dinimizde yok böyle bir şey, ölünün arkasından konuşmayın" yazanlarla bu sabah Kenan Evren'e giydirenlerin aynı kişiler olması hiç şaşırtmıyor beni artık. Çünkü ne yazık ki biz buyuz.
Masonluğu dinsizlik hatta İslam düşmanlığı zannedenler, iktidar yalakalığıyla gözü dönüp, sırf şirin gözükmek için Zeki Alasya'ya demediğini bırakmayanlar ile, 80 öncesini hiç sorgulamayıp, zamanında yüzde 92 oy ile Anayasa yapmış bir adamı, bir zamanlar herkesin "Paşa" sını yerin dibine sokanlar arasında hiç bir fark görmüyorum.

Kenan Evren'i zerre sevmem. Bu yazdıklarımdan sakın bu anlaşılmasın. Ancak nasıl ki Zeki Alasya'nın arkasından gıybet edenlere bir çift lafım olduysa, aynı şekilde Kenan Evren'e bunu yapanlara da tepkimi koyarım.

Zeki Alasya öldü...
Kenan Evren de öldü...

Bu ülkenin yakın tarihine imza atan 2 kişinin ard arda ölümü adeta bir dersti insanlığımız için.

Sınıfta kaldık.

—————

10.05.2015 12:16

Hayat...

Hayat başlar, hayat geçer.. bir gün o "yarı"n gider... ve söz biter...

—————

08.05.2015 19:05

Nasihat

Genellikle düşünceleri yargılamam.. Zeki Alasya'nın arkasından söylenenler de beni kızdırmıyor, üzmüyor.. Herkesin düşüncesi kendisini bağlar.. Lakin bugün bir kanalda söylenenler için 2 çift lafım olacak;

2 kişi oturmuş konuşuyorlar. Biri diyor ki "bu masonlar için sadece kendileri kıymetlidir, başkası değil. Felsefeleri böyle çünkü. Kendileri de söylüyor bunu zaten.. Ayrıca bildiğin islam düşmanları...". Öbürü de cevap veriyor; "Dünyada sanatçı tayfası en bilgisiz ülke bizizdir muhtemelen. Sokaktaki esnaf bile daha zeki bunlardan. Ya bir düzgün işin olsun, doğru düzgün bir film çek, kitap yaz, öyle konuş..".

Kalkıp masonluk şöyledir, Zeki Alasya böyle sanatçıdır demeyeceğim. Haddim değil. Bu 2 arkadaşı kendi cehalet denizlerindeki kaderleriyle başbaşa bırakırken, kendi anlayacakları dilde bir son sözüm olacak;

"Ölüm en büyük nasihattir..."

—————

23.04.2015 12:06

23.Nisan

Bazen çocuk diyip geçtiklerimizden öğreniriz yılların öğretemediklerini... Ciddiye almak, dinlemek, görmek, duymak ve sevmek onları.. Ne şanslı bir toplumuz ki bunu yıllar öncesinde hem de herkesten, her milletten önce gören bir önderimiz olmuş. Kendisinin de bir zamanlar ana kuzusu bir çocuk olduğunu unutmayarak bir ülkeyi emanet etmiş onlara.. 23.Nisan çocukların değil sadece, bizlerin de bayramı, onlara sahip olduğumuz için...

—————

05.04.2015 19:07

Otobüsünü tararlar tabi...

Ekmek almaya giden cocuğu vuruluyor, devlet yangina körükle gidiyor, cocugun anasini yuhalatiyor...
Adliye'de savcisi rehin aliniyor, kafasina, vucuduna 5 mermi sıkılıyor, devletin gücü anca avukata yetiyor. 2 kişinin 1 adamı rehin aldığı ve tüm binanın bosaltildigi bir durumda olabilecek en kötü şey bu 3 kişinin ölmesi iken, 3 ü de ölüyor ve devlet "başarı" dan bahsediyor..
Protestocusuna mermi sıkılıyor, zehirli gaz sıkılıyor, devlet "emri ben verdim" diyor...yangını körüklemeye devam ediyor...
Müteahhidi milletin orasına koyuyor, Bakan'ı Bakara ile makara yapıyor, devleti paraları evinde istifliyor, belediye başkanı bildiğin mafya...
Ordunun tüm komuta kademesi devlet "kandırılarak" içeri tıkılıyor.. ülke bırak savaşa girmeyi, bu ordu ile Yunanistan'la kukalı saklambaç oynasa kazanamaz hale getiriliyor. . insancıklar hapislerde yitip gidiyor..
Marmaray'ı bismillah ilk gün yolda kalıyor..
Sene 2015, ülke 8 saat elektriksiz kalıyor, bakan çıkıp saniye dakika falan, saçmalıyor... bali kafası ile bile söylenmeyecek laflar söylüyor...
Cumhur'un başı maşallah ekonomiyi de, inşaatı da, sporu da, savaşı da, yemek yapmayı da, çocuk yapmayı da herkesten iyi biliyorken, bi tek Cumhurbaşkanı ne yapar onu bilmiyor..
Madene yaşam odası koymuyor, saraya 1150 oda koyuyor..
Devlet işverene 100 lira borcunu ödemiyor, o işveren 1 lira borcu için intihar ediyor ama o devlet bilmemkaç milyara saray yapiyor kendine..
Devlet miting alanına çıkıyor, "kişi başı milli geliri 30 bin dolar yaptık!!" diye konuşuyor, hayatında bu kadar parayı monopoly de bile göremeyecek güruh sevinçten deliye dönüp, çılgınca alkışlıyor...

Ve sen Fenerbahçe...
3.Temmuz da akıllanmıyorsun, gidip Rize'ye 5 atıyorsun... hem de Rize'de...

Manyak mısın oğlum sen?.......

Ps: Bu olayın sıradan bir öfke dışa vurumu olmadığını söylerdim ama, ortamı bozmayayım şimdi... Çocuklar duymasın......

 

—————